2. Markus B
Svedberg


Alla vi som håller på med det här är ju nördar

︎ Markus B Svedberg körde sitt första lopp redan som 15-åring och vann direkt. Han blev den då yngsta kusken att vinna lopp i Sverige och han fortsatte att slå tidiga rekord då han som yngsta tränaren någonsin plockade ut sin tränarlicens redan som 21-åring. Trots att han fortfarande har några år kvar till 30-strecket så är han en luttrad travtränare och för några år sedan lade han om träningsupplägget radikalt och en redan framgångsrik verksamhet lyfte sig minst en nivå till. Hur lyder då det nya framgångsreceptet? Ja, det finns faktiskt inga hemligheter. I podcastavsnittet berättar Markus B Svedberg öppenhjärtigt om detta och mycket annat.

powered by Sounder
powered by Sounder1. Fredrik Wallin

︎“jag gillar att vara med och pilla i allt, jag gillar att styra allt och jag gillar att ha koll på varenda individ.”  


Fredrik Wallin gör underverk med “b-laget”. Han har fått signumet att vara en sto-tränare, men säger själv att det mest handlar om att han tidigare inte haft råd att köpa annat än ston av enklare stam. Framgångarna har kommit ändå och 2019 körde stallet in över 10 miljoner kronor. Wallin har stor framgång med unghästar och mycket av samtalet i podcastavsnittet kretsar kring detta. Häng med hem till tränaren som bygger ut och satsar för fullt men samtidigt kämpar för att få ner antalet hästar i stallet för att kunna behålla den totala kontrollen.


powered by Sounder


3. Malin Connysson

︎ vetenskapens tankar kring travträning

Kan man med vetenskapliga metoder peka ut det bästa sättet att träna en travhäst på? Kanske inte, men det finns definitivt vetenskapligt baserad fakta som kan leda en i rätt riktning. Malin Connysson har doktorerat inom ämnet träningsfysiologi kopplat till nutrition och i podden berättar hon om forskningsrönen som hjälper travhästarna att bli än bättre atleter.
powered by Sounder4. Joakim Elfving︎Han hade länge fantiserat och planerat för en djupsandsbana. Och när möjligheten fanns att anlägga drömbanan så kom också framgångarna mer eller mindre omedelbart. Joakim Elfvings stall har sedan fortsatt att leverera på en jämn och hög nivå och med tanke på hur explosionsartat stallet har växt så lär Joakim Elfvings namn bara stiga i topplistorna framöver.
powered by Sounder 

5. Claes Sjöström︎ Claes Sjöström tänker vi på kanske i första hand som en framgångsrik kusk, men faktum är att han håller ungefär samma position i tränarligan som han gör i kuskligan. På senare år har Claes haft en allt större framgång med sina unghästar och det är också hos de yngre förmågorna han nu riktar sin största fokus. Och varför tävlar Claes Sjöström så bra på olika öar?


powered by Sounder